Blogul proletarului de tranzitie

March 13, 2017

Teze (zece)

Filed under: Idei personale — proletaru @ 6:13 pm

Oscarul, acest Eurovision al filmelor. Obiectivul ultimilor cativa ani s-a definit prin acele filme care trebuiau sa fie corecte si din unghi politic, si social, si sexual, si psihologic. Adica sa le faca dreptate si alora, si alorlalti. Problema e ca filmele alea care fac prea multa dreptate nu pot sa fie si bune. Pana la urma ce poveste e aia in care toti ies la suprafata si nimeni nu se ineaca?

Revizuiesc istoria premiilor multimedia si constat o chestie. Prototipul noilor formule de Oscar, Palme d’Or, Goldenen Bar, Nobel, Eurovision, s.a.m.d, s-a numit Soapy si a fost un premiu pentru telenovele diluate la maximum. A functionat prin anii ’80. Pana s-a suspendat. Dar nu s-a, de fapt. Pentru ca, uite, vivat Soapy!

*
Discutie cu o doamna vegetariana. De fapt “vegana,” ceea ce inseamna ca nu accepta nimic de origine animala. Imi expune, stiintific, cum carnea e o sursa primordiala de cancer datorita hormonilor generati de teama animalului sacrificat, raspanditi peste tot prin trupul acestuia. Bine, admit, in uzinele-macelarii. Dar animalul de acasa, care nu aude perpetuu tipetele altor animale, care e hranit zilnic si intretinut cum se cuvine? Ala cu care se dialogheaza adesea? A, sa nu ma las inselat, si ala traieste cu spaima. Stie, efectiv, ca i se pregateste ceva.

E ca un soi de om, conchid. Este! Tocmai de aia e inadmisibil sa il halim. Bine, dar atunci ce sa facem cu el? Sa-l lasam sa traiasca liber pe unde apuca? Daca e atat de uman, rezultatul nu poate fi decat din spectrul binecunoscut: ori ne da in cap, ori ne ia jobul. Nu mai bine-l mancam avant la lettre?

S-a dezumflat doamna. Pe langa abordarea grotesca, se pare ca noi, carnivorii, avem efectiv o gandire de canibal. Da, zic, dar n-o aplicam verbatim. Ceea ce de fapt explica si sursa majoritatii bolilor umane: prapastia dintre gandire si fapta. Poti gandi orice, dar societatea iti limiteaza actiunile la maximum. Drept pentru care apar secretele, retinerile, reprosurile si nostalgiile. Care, transpuse in plan fizic, omoara. Stai putin, mi se raspunde, unde sunt dovezile stiintifice?

N-am. Si daca aveam, le tineam pentru mine. E imposibil sa aduci un argument cu care sa bati teoria hormonilor de stres dezvoltati de porcul care stie ca i se pregateste ceva.

Porcul suspicios va pune, prin reactiile sale chimice, capat vietii omului suspicios.

Advertisements

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: