Blogul proletarului de tranzitie

February 28, 2010

Degustind vei dobindi

Filed under: Idei personale — proletaru @ 12:10 pm

De cind si-au ingrosat rindurile, independentii din Parlament au simtit chemarea unei ideologii comune. Acest lucru nu e de ici de colo, are radacini adinci in subconstientul romanesc. Asa cum pe vremuri, in fata invaziilor turcesti, taranii romani isi luau catrafusele, dadeau foc la gospodarii si se evacuau in codri, liga independentilor din Parlament se grupeaza inaintea invaziei unei opozitii aiurite si dezbinate printr-un partid care se naste, la vremuri noi, ca o emanatie a gindirii libere. De evacuat se evacueaza, deocamdata, la zero-zero, dar asta numai din pricina subversivitatii sale initiale, care aduce aminte de consacratul spion James Bond. Sau James Boc.

Desi culoarea vadit portocalie a acestei emanatii politice ar trebui sa ne trimita cu gindul la parfumul oranjadelor de odinioara, mirosul si aspectul ei este totusi unul mai putin fericit. Sigur, nu trebuie sa uitam ca acest grup exprima, pentru majoritatea celor cu capul pe umeri, numai ideea de amestec. Pentru ca despre un amestec e vorba aici: citiva oameni care, pe vremuri, erau opozanti potrivit intereselor de partid, se reunesc astazi sub un acelasi steag, intr-un acelasi partid, care partid se pare ca va fi subordonat presedintelui tuturor romanilor. Un singur lucru ne impresioneaza, si anume felul in care aceste oi ratacite se declara pe fata intr-o avida necesitate de baci, realizind probabil ca adevaratul rost al oii nu poate fi decit in sinul turmei si sub tutela ortomanului, nicicum altundeva.

Dar despre turma, numai de bine. Pentru ca iata, dintr-un guvern cazut de patru ori si dintr-o majoritate parlamentara incropita si dezechilibrata, se naste in primavara lui 2010 un mindru partid unic care va calca nemilos cu minoritate pre minoritate. Zic partid unic, pentru ca asa cum pe vremuri, intr-un acces de foame politica, Basescu a halit pe de-a-ntregul partidul lui Virgil Magureanu ca pe-o ceafa de porc cu garnitura, micul tiranozaur de Dimbovita n-o sa stea mult la sefia onorifica a partidului “Uniunea pentru Progres”. Nu si daca poate transforma fara probleme uniunea in cartofi pai si progresul in fleica.

Advertisements

1 Comment »

  1. Eh, se umflă PDL la fel ca PSD acum 4-5 ani. Mult nu va dura, cei care au trădat o dată, vor mai trăda.

    Comment by pamfil — February 28, 2010 @ 12:26 pm | Reply


RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: